Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Sprekker i Tregulv og ParkettHar du sprekker i gulvet ?...

Krymsprekker i tregulv og parkett oppstår gjerne på vinteren. Årsaken kan være det norske klimaet som varierer mye iløpet av året.

Det er stor forskjell på luftfuktigheten inne om sommeren og vinteren. I sommer månedene ligger kanskje den relative fuktigheten (RF) inne på et sted mellom 50 - 80 % og på vinteren mellom 10 -20 %

For alle typer tregulv er det viktig at luftfuktigheten (RF) inne ikke blir for lav, da dette vil gi mer krymp og sprekker i gulvet og kanskje også irriterende knirk.. Relativ fuktighet (RF) inne bør ligge på et sted mellom 30 - 60 %

Gulvvarme er også blitt vanlig i Norge og overflatetempraturen på gulvet kan da bli ca 20 -25 grader

Slik overflatevarme kan gi ekstrem uttørking av gulvet med tørkeskader som sprekker og kuving mellom bordene. Fuktighentsinnholdet i gulvet kan da faktisk bli så lavt som 4 % noe som er betydlig lavere enn det gulvet i utganspunktet var tørket til av gulvprodusentene

Stort sett kan du ta det med ro, disse sprekkene forsvinner mest sannsynlig av seg selv når sommern kommer og den relative fuktigheten (RF) stiger. Men, er RF for lav over lengre tid kan dette gi varige skader i gulvet..

Med fordel kan du montere et hygrometer på veggen inne, da ser du fort om fuktigheten går under 30 %

Fuktighet inne kan tilføres inneklimaet på mange måter

  • Sett tørkestativet med klesvasken i stua
  • Ikke bruk kjøkkenvifte når du koker vann
  • La døra til baderommet stå åpent etter dusjing
  • Redusere tempraturen inne
  • Bruke en luftfukter og en RF måler for å ha kontroll på klimaet i huset.

Husk at vi sliper alle typer tregulv og parkett. Har du varige sprekker i parketten tetter vi disse med Mix&fill sammen med slipestøv før vi behandler parketten.

Riktig renhold, inne tempraturer og vedlikehold er avgjørende for at tregulvet skal holde seg flott over mange år. Tregulv må ikke utsettes for for mye vann eller vannsøl. 

Generelt anbefaler vi tørre rengjøringsmetoder.

Malermester

Ole LishagenShare on Facebook

Logg inn